Adolphe Sax
Vous êtes ici :  Nieuws > 6de IWAS > Een CD-Box
Een CD-Box  
(Photo: Philippe Dehuit)

"De mooiste werken voor saxofoon,begeleid door een kamerorkest."

Ter gelegenheid van de tweehonderdste verjaardag van de geboorte van Adolphe Sax, heeft de Internationale Vereniging Adolphe Sax besloten een CD-box uit te geven met de beste optredends uit de Internationale Wedstrijd Adolphe Sax, die sinds 1994 om de vier jaar in Dinant georganiseerd wordt.

Tijdens deze wedstrijd hebben de grootste klassieke saxofonisten van de wereld elkaar opgevolgd. Op een eerste 'best-of' CD heeft het AIAS de interpretaties van de opgelegde werken voor de finales van de eerste vier wedstrijden – door Vincent David (Frankrijk), Otis Murphy (Verenigde Staten van Amerika), Hiroshi Hara (Japan), Sergey Kolesov (Rusland) – vastgelegd. Deze werken werden gecreëerd door verschillende emblematische Belgische componisten : Pousseur, Devreese, van Rossum, Swerts en Waignein.

De twee overige CD's zijn volledig gewijd aan de laureaten van de 5de editie van de Internationale Wedstrijd Adophe Sax, die gewonnen werd door de Belg Simon Diricq. Nikita Zimin (Rusland), Alexandre Souillart (Frankrijk), Joonatan Rautiola (Finland), Miha Rogina (Slovenië) en Evgeny Novikov (Rusland) vervolledigen het palmares.

In deze CD-box is eveneens een DVD opgenomen waarop enkele uittreksels en interviews te ontdekken zijn.

De box wordt aangeboden aan de prijs van 30:

  • In het Regionaal Cultureel Centrum van Dinant : Rue Grande, 37, 5500 Dinant - 082/21.39.39 - info@ccrd.be
  • In alle Mark Sound winkels en in het bijzonder in die van Namen : Mark Sound/Musique Loisirs : Rue des Carmes, 32, 5000 Namen, 081/22.49.59 - musiqueloisirs@skynet.be
  • Online, op de site  www.adolphesax.com.