Adolphe Sax
Vous êtes ici :  Nieuws > Hier en elders > Sax 200 - mim
SAX200 - mim  

2014 zal de 200 jarige verjaardag van de geboorte van beroemde Belg Adolphe Sax (6 november 1814 - 7 februari 1894) uitvoerig vieren. Ter gelegenheid van deze uitzonderlijke verjaardag zal in het mim een grootse tentoonstelling plaatsvinden. De 4de verdieping van het museum zal volledig leeggemaakt worden zodat de snaren en de klavieren tijdelijk plaats zullen moeten ruimen voor Sax, Sax en nog meer Sax!

De belangrijkste thema’s van SAX200 zijn ‘de uitvinder Sax’, ‘de ondernemer Sax’, ‘Sax intiem’ en ‘Sax na Sax’. Dankzij deze tentoonstelling zal u alles -maar dan ook alles- weten over Sax, over de saxofoon uiteraard, maar ook over zijn andere ontdekkingen (de saxhorn, de saxotromba, enz.) Zijn zaken, zijn privéléven en diverse minder gekende aspecten zoals de medische instrumenten (!) die hij uitvond zullen eveneens aan bod komen.

Voor SAX200 heeft het mim niets aan het toeval overgelaten. De collectie Sax-instrumenten die als de meest uitgebreide ter wereld bekend staat, zal zo goed als integraal tentoongesteld worden. Voor de gelegenheid zal zij echter aangevuld worden met uitzonderlijke stukken uit vermaarde musea en uit privécollecties uit de hele wereld. Een gedeelte van deze stukken is trouwens nooit eerder publiekelijk tentoongesteld geweest!

De tentoonstelling SAX200 vormt trouwens de aanleiding tot een gevarieerd programma van concerten, geleide bezoeken, workshops, nocturnes en andere evenementen.

Groepen kunnen vanaf heden hun bezoek boeken.

Ticketprijzen  zijn €12- €9 - €2 (mim inbegrepen).

Ticketverkoop vanaf dinsdag 7 januari 2014.