Adolphe Sax
Vous êtes ici :  Nieuws > Hier en elders > Twee postzegels
Twee Sax postzegels  
©B-Post

Dit jaar viert de stad Dinant, en meer in het bijzonder "De Internationale Vereniging Adolphe Sax", met een resem aan initiatieven de tweehonderdste verjaardag van de geboorte van de uitvinder van de saxofoon.

Om dit evenement nog meer in de kijker te zetten, deed de Burgemeester van Dinant, Richard Fournaux, een aanvraag bij bpost voor de uitgifte van een postzegel met Adolphe Sax en de saxofoon. Het voorstel werd aanvaard door het management van bpost en geïntegreerd in de postzegelcollectie van 2014.

De designer  ‘Stamps & Philately” van bpost werkte een concept uit voor een blaadje van twee postzegels.  Dit ontwerp is gebaseerd op de bewerkte beelden van twee foto’s gemaakt door een Dinantse fotograaf die gepassioneerd is door jazz: Jacky Lepage. De jonge designer Elisabeth Drielsma bewerkte, onder het toeziende oog van de fotograaf en geadviseerd door bpost,  de beelden voor de postzegels en gaf zo vorm aan het blaadje. In de Zegeldrukkerij van bpost in Mechelen kreeg een van de zegels dan nog een veredelende bewerking.

De saxofoon op de bovenste postzegel werd in reliëf gedrukt waarover een folie werd gelegd die het beeld een regenboogeffect geeft.

Deze merkwaardige postzegeluitgifte is een zinderende hommage aan de geniale uitvinding van Adolphe Sax en de Jazzmuziek die hem zijn grote uitstraling gaf.

 Dit blaadje is te koop 7 juli 2014.

Er wordt een voorverkoop georganiseerd door de postzegelkring van Dinant.

 

Het blaadje is te koop in de Filaboetieks in Brussel en Mechelen :

-          Postkantoor De Brouckère –  Anspachlaan 1  , te 1000 Bruxelles

-          Bpost – Egide Walschaertsstraet, 1b – 2800 Mechelen

Via ons Contact center :  Tel. : 02/278 50 70 Fax : 02/276 51 00 mail : philately@bpost.be, online.