Adolphe Sax
Vous êtes ici :  Nieuws > Sax and the City
Het Tweehonderdjarig Jubileum, in de Stad  
©Jean Coulon

Binnen het kader van het concept Sax and the City - dat zich in Dinant sinds januari ontwikkelt - worden er nieuwe haltes aan deze reeds rijk gevulde wandeling toegevoegd. Iedereen kon immers al het "Huis van Mijnheer Sax" ontdekken. Dit gebouw dat zich op de exacte plaats van het geboortehuis van de Dinantse uitvinder bevindt, biedt de bezoeker op ludieke en interactieve wijze tal van antwoorden over het personage. Om van het ene huis naar het andere gaan hoef je maar een deur te openen. "Het Huis van de Pataphonie" heet iedereen welkom die muziek wil ontdekken aan de hand van een reis waarin instrumenten uit metal, steen, water, hout… voorgesteld worden.

Tenslotte is er ook nog een langere wandeling tijdens dewelke men de reuzen van "Art on Sax" kan ontdekken: een saxofoon met koperen allures, mechanische Anamorphoses of een beeldhouwwerk ontsproten uit rotsgesteente. Hier kan u het plan van de wandeling vinden.

In de loop van 2014 zullen drie nieuwe etappes het licht zien: "De Etalages van Mijnheer Sax", "De Clepsyder van Mijnheer Sax", "De Omloop van Mijnheer Sax" (een hedendaagse evocatie van een muziekkiosk).