Adolphe Sax
Vous êtes ici :  Kiosk
Kiosk « Le Tour de Monsieur Sax »  

Kiosque de Dinant Le Tour de Monsieur Sax

Deze kiosk, “le Tour de Monsieur Sax” genaamd en ingehuldigd op 6 november 2019, nodigt de wandelaar uit er rondom te lopen om er te kunnen binnentreden. De plint van de kiosk, die opgetrokken is in Corten staal dat geëmailleerd werd met humoristische tekeningen uit de tijd van Sax, toont op spottende wijze wat tijdens de XIXde eeuw een revolutie teweegbracht binnen de wereld van de instrumentenbouw.

Door talloze instrumenten te verbouwen en door vier nieuwe instrumentenfamilies uit te vinden (saxofoon, saxhorn, saxtuba en saxotromba) revolutioneerde dit Dinants genie (1814-1894) de openluchtmuziek door deze de tot dan toe ontbrekende toonkracht en –juistheid te schenken. Op dat moment was hij slechts 31 jaar oud!

Naar het voorbeeld van militaire muziekkapellen, die deze nieuwe instrumenten al snel integreerden, begonnen ook talloze fanfares de instrumenten te bespelen als een soort van muzikale hulde, met als gevolg de oprichting van muziekkiosken op velerlei plaatsen.

Wetende dat Dinant meerdere kiosken telde tussen 1901 en de veertigerjaren was de stad van Adolphe Sax het aan zichzelf verplicht deze bijzonder waardevolle “muziekdoos” aan alle muzieken te schenken.

Deze nieuwe toeristische en culturele site biedt een uitgelezen kader voor alle muziek en kunst van de stad. De reeds bestaande en gerenoveerde 350 zitplaatsen tellende tribune, waaraan de hele Prinses Elisabeth Esplanade kan worden toegevoegd, maakt het mogelijk om concerten en sociaal-culturele evenementen te organiseren voor alle doelgroepen. 

 

      Kiosque de Dinant 1   Kiosque de Dinant Le Tour de Monsieur Sax 2 Kiosque de Dinant Le Tour de Monsieur Sax 3

 

Programme kiosque dinant

Planning

Kiosque de Dinant Le Tour de Monsieur Sax règlement

Reglement

Kiosque de Dinant Le Tour de Monsieur Sax Fiche technique

Technische dossier

Kiosque de Dinant Le Tour de Monsieur Sax Réservation

Boekingsaanvraag