Adolphe Sax
Vous êtes ici :  Sax and the City > Art on Sax
Art on Sax  

Stel je eens Klein Duimpje voor in het land van Mijnheer Sax…

Stel je eens voor dat je onze Europese buren herontdekt…

Stel je eens voor dat je een reis maakt gewoon door Dinant…

In november 2010 organiseerden de Internationale Vereniging Adolphe Sax (AIAS) en het Maison du Tourisme de la Haute-Meuse (MdT) in Dinant Europ’A Sax, om de betekenis voor de stad van Mijnheer Sax en zijn briljante uitvinding in het licht stellen.

Met de hulp van het Programma voor Wallonië van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en met de ondersteuning van het Commissariaat-generaal voor Toerisme, ontwierpen AIAS en het MdT 28 reuzensaxofoons van meer dan drie meter lang, in de kleuren van de landen van de Europese Unie.

Om deze aan te kleden werd op het internet een internationale grafische wedstrijd gelanceerd.

De opdracht luidde: ontwerp een originele en creatieve versiering, zonder in clichés te vervallen, met als thema de landen van de Europese Unie en Europa zelf.

Zo ontstonden 28 artistieke creaties, tussen de muziek en de grafische kunsten.

Wij nodigen u uit om deze bijzondere tentoonstelling te ontdekken, een reis doorheen de Europese verbeelding, tussen het Maison du Tourisme en het Huis van Mijnheer Sax, waarbij u de brug moet oversteken.

Als afronding van uw tocht door de stad kan u Dinant verkennen via een ludieke rally, die u van het Parcours van de Anamorfosen, via het Huis van de Patafonie, naar de Europese saxofoons brengt.

Meer informatie vindt u onder de rubriek Sax and the City.