Adolphe Sax
Het Huis van Mijnheer Sax  

Covid-19 : Heropening van het Huis van de Mijnheer Sax

Het Huis van Mijnheer Sax opent opnieuw zijn deuren. Het is elke dag open van 09.00 tot 18.00 uur.

Er is geen reservering nodig. We vragen u echter om de algemene hygiënische maatregelen te respecteren: draag een masker, respecteer de veiligheidsafstanden, volg de richting van het bezoek, hoest of niest in de holte van uw elleboog, desinfecteer uw handen bij de ingang, enz.

Geniet van uw bezoek en verblijf in Dinant! 

 Maison de Monsieur Sax coronavirus

 

 

 

Een magische plek, gewijd aan de uitvinder van de Saxofoon

Adolphe Sax, de geniale uitvinder van de saxofoon, beschikt voortaan in zijn geboortestad Dinant over een ruimte die volledig aan hem gewijd is. Geen museum, maar een Centrum waar zijn leven en werk belicht worden. Het Huis van Mijnheer Sax nodigt uit om een buitengewoon genie te ontdekken, zijn revolutionaire bijdragen tot muziek en techniek, zijn verbazingwekkende uitvindingen, zijn voortdurende uitdagingen, zijn successen en mislukkingen, zijn rijk en bewogen leven. Een unieke gelegenheid om inzicht te krijgen in het fabelachtige lot van de saxofoon. Dit allemaal via een originele en speelse enscenering die een lust is niet alleen voor het oog, maar ook voor de oren, dankzij de muziekfragmenten en de geluidsevocaties.

Dit belevingscentrum is gelegen in de Rue Sax nummer 37, in een gebouw dat zich precies bevindt op de plaats waar Adolphe Sax in 1814 geboren werd. Een Parcours van Anamorfosen, bestaande uit zeven totems met hedendaags profiel, die elk een instrument van de familie voorstellen (sopranino, sopraan, alt, tenor, bariton, bas en contrabas), leidt de bezoeker tot op deze plaats. Nadat de bezoeker eerst wat gepauzeerd heeft samen met Adolphe Sax, die rustig op zijn bankje vóór zijn Huis zit, wordt hij uitgenodigd om de deur te openen naar deze nieuwe ruimte en om rond te wandelen over de vloer in de vorm van een saxofoon, te bladeren in een reuzenboek waarin de liefdesverklaringen van Bizet of Berlioz aan de saxofoon zijn samengebracht, de instrumenten te laten spreken, de teksten in drie talen (Frans, Nederlands en Engels) op de muren en in de lichtbakken in de grond te lezen, een reusachtig facsimile te bekijken van een octrooi voor de uitvinder van de saxofoon… Kortom, een noodzakelijke stap om kennis te maken met Adolphe Sax, waarna men zijn weg kan vervolgen, bijvoorbeeld naar het Huis van de Patafonie, een andere muzikale en interactieve plek in Dinant.

 

Praktische informatie:

Adres: Rue Sax, 37 5500 Dinant

Gratis toegang

Het hele jaar open, 7 dagen op 7, van 9 tot 18u.

 

Een virtueel bezoek?

 Virtueel bezoek door