Adolphe Sax
Het Huis van de Patafonie  

In het historische hart van “Dinant, de Koperen Stem”, nodigt het Regionaal Cultureel Centrum van Dinant (CCRD) u uit om de deur te openen naar een uitzonderlijk universum:

HET HUIS VAN DE PATAFONIE

 

Het Huis van de Patafonie is een ruimte waar je creatief op ontdekking kan gaan en met geluiden kan experimenteren, in een universum waar gebruiksvoorwerpen muziekinstrumenten worden en een tweede leven vinden. Reis mee door Patafonië en laat je verrassen door het zingen van waterfluiten of door de melodie van de jantofoon, verzin samen klanklandschappen of melodieën met verrassende echo’s… Verken dit instrumentarium, uitgedacht door de vrije instrumentenbouwer Max Vandervorst, op een speelse en voor iedereen toegankelijke manier, gedirigeerd door de toverstaf van de patafoongids.

Het Huis van de Patafonie kreeg onderdak in het oudste huis van Dinant (15e en 16e eeuw), Rue en Rhée 51, op wandelafstand van de Collegiale Kerk van Dinant. Wat u daar ontdekt, is het resultaat van een project dat gerealiseerd werd met de steun van openbare instellingen en privaat mecenaat, en past perfect in het concept ‘Dinant, stad van de harmonies’, gegroeid uit het eerbetoon van de stad Dinant aan één van haar zonen, Adolphe Sax, geniale uitvinder van de saxofoon, die in 1814 in Dinant geboren werd.

Het Huis van de Patafonie, één van de belangrijkste toeristische en culturele attracties van de Stad van de Copères, biedt reizen aan die voor iedereen toegankelijk zijn, individueel of in groep, vanaf zes jaar (schoolgroepen vanaf drie jaar). 

Open alle dagen (niet op za). Reserveren sterk aanbevolen, op nummer 082/21.39.39.