NIEUWSSinds 1990 stelt de Internationale Vereniging Adolphe Sax zich tot doel een harmonieuze en coherente samenwerking te verzekeren tussen de verschillende initiatieven die hun inspiratie vinden in de figuur van Adolphe Sax.

L'Association Internationale Adolphe Sax

Grote bijeenkomst
van Saxophonisten in Dinant
1000 & 7 sax !

 

Alle muziekliefhebbers, sensatiezoekers en concertgangers opgelet : op 05 november 2023, herlanceert Dinant de « Grote bijeenkomst van Saxophonisten » !

Een unieke kans voor honderden saxofonisten (van alle niveaus) om samen een magisch concert te spelen! Kom het record verbreken van het grootst aantal saxofonisten ooit.

Iedereen die heeft deelgenomen aan dit populaire, gezellige en emotioneel geladen evenement zal het zich blijven herinneren en graag nog eens terugkomen!

Voorafgaand is er een grote presentatie van het Rewind-programma van het Maison Henri SELMER Paris en een gigantische quiz, waarbij een saxofoon te winnen is.

We hopen je daar te zien!

Zondag 05 november 2023 om 16 uur
Esplanade Princesse Elisabeth B-5500 DINANT

Vertel het verder!

 

--> REGISTREER NU <--

 


 

De Zondagen van Mr Sax

De saxofoon komt de hele zomer naar Dinant, met gratis concerten in de straten van de stad.

Elke zondag in de zomer vrolijken jazzbands de namiddagen in Dinant op met dixieland- en New Orleansmuziek. De zondagen van Mr Sax zijn gratis wandelconcerten die om 14u beginnen op de Place Saint-Nicolas en zich langs de oevers van de Maas naar het Maison de Monsieur Sax slingeren rond 17u.

Om het seizoen te openen: een groot concert op de kiosk !
Zondag 09 juli om 14u: openingsconcert op de muziekkiosk met The Invicta Jazz Orchestra, vanuit Engeland.

Gevolgd door
- 16 juli: The Magic Jazz Band;
- 23 juli: The Dixie Boys Band;
- 30 juli: The Pajot Swing Jazzband;
- 06 augustus: Les Croqu'noires;
- 13 augustus: De Dixie Boys Band;
- 20 augustus: The Magic Jazzband.

En in het kader van de festiviteiten rond de 400e verjaardag van de kerk van Foy Notre-Dame, op 03 september: Les Croqu'noires in Foy Notre-Dame (in het kader van de Dimanches Sportifs Dinantais).

 

 


 

8CIAS

De 8ste Internationale Wedstrijd Adolphe Sax

Onze vereniging is verheugd de opening aan te kondigen van de

8ste Internationale Wedstrijd Adolphe Sax van Dinant.

Het zal plaatsvinden van 29 oktober tot 11 november 2023.

 


 Covid-19 : Heropening van het Huis van Mijnheer Sax

 

Het Huis van Mijnheer Sax opent opnieuw zijn deuren. Het is elke dag open van 09.00 tot 18.00 uur.

Geen reservatie nodig. 

Geniet van uw bezoek en verblijf in Dinant! 

 

 

  

Le Tour de Monsieur Sax

Wilt u de nieuwe kiosk in Dinant bezetten? De Internationale Vereniging Adolphe Sax zal u graag wegwijs maken in het boekingsproces.

Dankzij de vernieuwde 350 zitplaatsen biedt deze nieuwe toeristische en culturele plaats een nieuwe keuzeomgeving om voorstellingen voor alle publiek te organiseren.

U kunt het programma ter plaatse raadplegen (in het informatievenster) of op onze website. U kunt deze pagina ook gebruiken om uw verzoeken om bezetting in te dienen.

De "Tour de Monsieur Sax" is voor jou. Door jullie gebeurtenissen vraagt het alleen om gebruikt te worden en te vibreren.  Om te leven, eenvoudig.